Archive for Hälsa

Hella har flyttat

130708_3

Det blev ett lite udda slut på semestern i år. Vi blev på grund av allergi tvungna att lämna tillbaka vår jack russellvalp Hella till uppfödaren EvaLena. Ett otroligt tungt beslut och vägen till att komma fram till att det verkligen var allergi det rörde sig om blev ganska lång.

Vi hämtade hem Hella i mitten av maj ungefär, samtidigt som pollensäsongen drog igång på allvar kan man nog säga. Mats var borta och jobbade på annan ort varje vecka utom en fram till semestern. Vi tyckte det var underligt att han fick så starka symtom av sin pollenallergi just i år, värre än han någonsin haft. Det konstiga var ju att han blev bra när han åkte bort på jobb, vi tänkte det var allt flackande mellan olika pollenmängd som gjorde att besvären blev så kraftiga. När semestern började blev allergin klart värre och började ta luftvägarna.

Nu började vi misstänka att det kanske kunde vara Hella som framkallade reaktionerna. Det blev läkarbesök med prover som inte visade på någon infektion. När vi åkte söderut och tävlade i Karlstad och på agilitykurs för Lisa Frick så hade EvaLena hand om Hella så kunde vi utvärdera om han skulle bli bättre eller om det ändå rörde sig om en rejäl förkylning. Så snart Hella var ur huset kände han sig bättre och blev allt bättre när dagarna gick. Vi testade att ta hem henne igen efter det men det gick inte och vi fick helt enkelt bita i det sura äpplet och inse att det här inte skulle fungera hur mycket vi än ville.

Stort tack till EvaLena för allt stöd och att hjälp med Hella från början till slut. Hella är nu 4½ månad och en helt underbar tik; glad, lättsam och arbetsvillig. Är du intresserad av en jack russell kompis så kan du kontakta EvaLena på Norrstjärnans kennel för mer info.

Tilly opererad för slipped tendon

Idag var dagen D för Tilly så i morse åkte hon med husse till Öjebyn för operation av sin slipped tendon (sheltiehäl). Ingemar som även opererade Lucy har haft hand om operationen och lagt ett fint mjukt bandage med ett hjärta på <3 Tilly hälsar till alla sina två- och fyrbenta vänner och tackar för lyckönskningar och varma tankar.  130515_8 130515_9

Camatz Kings Of Kings HD A, AD 0/0

Glädjande resultat från Elisa i Finland och Camatz King Of Kings ”Loki”. Han har röntgats med resultatet HD A, AD 0/0 🙂

Här är liten film jag lånat av Elisa på en glad och lekade Loki. Han tycks vara en lika pålitlig apportör som sin mormor Luna! 🙂

Tilly HD/AD röntgad

Denna dag började med ett glädjande hälsobesked. Tilly röntgades i måndags hos Distriksveterinärerna i Kalix och tre dagar senare, i morse, fanns resultatet på hundata: HD grad A, AD (ED) ua (0)! 😀

Så här ser det ut på bild. 130218_1 130218_2

Lucy rehab

Igår var Lucy på rehab i Öjebyn. Det gick riktigt bra, och det märktes hon är van vid vatten (hon badade och simmade faktiskt t o m i somras)

Lucy fick göra 3x traskpass med lite vila mellan varven. Sköterskan tyckte hon tappat muskelmassa i båda benen men ffa det opererade så det är bra med lite rehab. Hon tipsade även om att göra övningar med Lucy för att stärka bakbensmuskulaturen.

1) Låta henne stå på bakbenen och lyfta det friska benet med jämna impulser så hon får stödja på det opererade.
2) Att lägga ut en stege (inne eller ute) och låta henne gå och lyfta benen högt igenom den var oxå en bra övning.