Kurs för Mari Kurttio

Igår gick jag och Luna agilitykurs för Mari Kurttio vilken anordnades av Kalix Brukshundklubbs agilitysektor. Vi var två grupper i vilken jag och Matte ingick i varsin. Det var jättebra ordnat för vår del då vi på det viset kunde delta båda två utan barnvaktsbestyr.

Platsen för kursen var Holmens ridhus där vi har tränat med agilitysektorn under vårvintern. Marie Kurttio är väldigt duktig och har utmärkt uppfattningsförmåga om exakta saker man kan förändra för att förbättra sin handling med mycket fokus på kroppsspråk (bålen, axlarna, fötterna) och signaler i sin helhet. Det var spännande att få ta lära av den finska handlingen som ligger steget före oss.

Några bra saker har vi fått med oss och jag hoppas vi kan ha behållning av Maris effektiva tips i framtida träning. Bland annat för oss helt nya sätt att visa hunden vägen som gav överraskande effektiva resultat i lite extra trixiga situationer.

Helt mörbultad kände jag mig både mentalt och fysiskt igår eftermiddag trots att vi ”bara” körde 2×2 timmars pass så det blev en mycket tidig kväll och en mycket trögstartad söndagsförmiddag. Jag är väldigt nöjd med kursen och med att ha klarat mig utan träningsvärk och sträckningar vilket förra säsongen var lite motigt.

Här är en av övningarna vi gjorde, lite lurigt var det med de dubbla tunnelingångarna men Marie hade ett supertips där som inte jag får till att beskriva i ord. Lite knivigt var det att få ut Luna från linjen mot långhoppet, ett gammal kärt bekymmer som härrör från lydnaden då jag har svårt att släppa ut hunden från sidan, något vi behöver träna mer på. En annan sak som kom ut i ljuset var att vänsterbenet mitt är inte lika snabbt på att valsa som högerbenet vilket la krokben för mig i slutet av dagen, en uppgradering krävs alltså där 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *